• Hadis 6/40 : Imam Nawawi

    Daripada Abu Abdullah al-Nu'man ibn Basyer r.a. رضي الله عنهما beliau berkata: Aku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda: Sesungguhnya perkara yang halal itu terang jelas, dan sesungguhnya perkara yang haram itu terang jelas, dan di antara kedua perkara tersebut ada perkara-perkara syubhat yang kesamaran yang kebanyakan orang tidak mengetahuinya. Barangsiapa yang menjaga perkara syubhat maka sesungguhnya dia telah membersihkan agamanya dan maruah dirinya. Dan barangsiapa yang terjatuh dalam perkara syubhat, maka dia telah jatuh dalam perkara haram, umpama seorang pengembala yang mengembala di sekeliling kawasan larangan, dibimbangi dia akan menceroboh masuk ke dalamnya. Ketahuilah bahawa setiap raja ada sempadan dan sesungguhnya sempadan Allah itu ialah perkaraperkara yang diharamkanNya. Ketahuilah bahawa dalam setiap jasad itu ada seketul daging yang apabila ia baik maka baiklah seluruh jasad dan apabila ia rosak, maka rosaklah seluruh jasad. Ketahuilah ia adalah hati.

1Malaysia...

Posted by Sharifuddin On 6:42 PM 0 comments

1MALAYSIA KINI:
Malaysia kini telah menjadi sebuah negara yang sangat2 membangun dengan terciptanya  DUA JET  PEJUANG TANPA ENJIN dan SEBUAH KAPAL SELAM YANG TIDAK BOLEH MENYELAM hasil daripada kebijaksanaan pemimpin kerajaan BARANG NAIK(BN)..
Sehubungan dengan itu, rakyat dinasihatkan mengundi calon2 BN pada PRU ke 13 untuk mendapat KESENGSARAAN dunia!!!
Dengan terlaksananya GST, rakyat juga akan mendapat "kemudahan" membayar cukai untuk kegunaan kroni2 BN selaras dengan gagasan 1MALAYSIA"RAKYAT DIPERBODOHKAN, PENCAPAIAN DIKETEPIKAN"

Categories:

0 Response for the "1Malaysia..."

Post a Comment